Äntligen helg

Ska jättejätte snart sova. Imorgon, eller ja eftersom klockan faktiskt är över 12 så säger jag idag, så ska jag städa mitt rum och på kvällen blire ner till Louise och fira hennes födelsedag och sedan kommer det jag har längtat efter, Krille. Det kommer vara så sjukligt svårt att bara vara med varandra en helg.

Men så får det bli. Så fort Bertil är borta lämnar jag skånelandet  och befinner mig så mycket jag kan i kungsbacka, och vad jag vet är det en ny lägenhet som väntar oss ;)
Det kommer bli superkul. Har nämligen hört klockrena rykte om att Ikea väntar :D

Hur som helst, i helgen ska vi då först vara nere hos Louise, sedan ska vi vara taxi åt dom till tåget.
Så länge Bertil bor i/på min hand så skippar jag allt vad uteställen heter. Tanken på en smäll eller något på honom får mig att vilja svimma. Sedan kommer vi avsluta vår kväll med en film.
På lördag vet jag inte vad som händer på dagen, antagligen lär vi sova.. som vanligt... Men på kvällen blire Pizza käk och sedan bio, vilken film är inte bestämt inu eftersom helgens filmer underligt nog inte ligger ute än :S
På söndag äre min farmors födelsedag så då ska vi på middag där och på kvällen blire säkert en film innan det är dags för pojken att, tyvärr, åka hem igen..

Nu gör mitt huvud ont så trött jag är, skulle skriva mer men jag tar det imorgon.. om jag har tiid...

Kvällsinlägg

En sak jag tycker är väldigt tråkigt är när man glider ifrån en person som man innan stod väldigt nära.
En person man pratade mycket med och umgicks mycket med.
Kanske är det så livet är. Man tappar kontakten med människor med årens gång.
Det kommer in "viktigare" personer i folks liv och då priroterar man bort vissa..

Men nu ger jag upp. Jag tänker inte försöka mer.
Inuti min hand

Har nu lagt in bilden på hur det ser ut inuti min hand på datorn.

Enjoy:Bilden blev inte så stor ser jag. Men hur som helst. Detta är vad jag behöver genomgå.
Kollar man noga så ser man att benet har börjat dela sig där mellan skruvarna.


En favorit i repris.

Tänkte börja med att berätta att sjukhusvistelsen idag gick relativt bra :)
Att ta bort stygnen gjorde inte så ont, inte de 5 första iaf. det sjätte och sista satt fast och jag ville bara tacka för mig och gå därifrån och låta stygnet följa med mig i graven och alltså aldrig ta bort det.
Men jag tror inte sköterskan hade accepterat det så jag teg och lät henne plåga mig :(

Det häftigaste med besöket var iaf när jag fick se hur det såg ut inuti min hand hittills. ska visa er imorgon förhoppningsvis. Ska scanna in bilden på datorn först bara :)

Just nu längtar jag efter min make som befinner sig mer än 30 mil ifrån mig. Okej det gör han oftast eftersom vi bor i vars ett land, i vars en värdsdel, på vars en planet! eller helt enkelt bara i Skåne och i Göteborg.
Men han kommer hit på fredag. Och det kommer vara lite annorlunda den här gången. de senaste gångerna har vi alltid träffats många dagar, nu blir det bara över helgen. Kommer gå sjukt snabbt och kännas tråkigt.
Och den här gången får han sova på golvet. Vill inte riskera minsta smäll på min hand för då tror jag ärligt att jag kommer gräva ner mig i ett hål i marken och aldrig komma upp igen. Som om det skulle hjälpa. men det hade varit kul.

Hur som helst, eftersom jag saknar min andra hälft så ska jag lägga upp videon på oss:24 oktober

Dagens datum innebär två månader kvar till julafton, men det innebär även en annan sak. Nämligen 9 månader tillsammans med Krille. Ibland undrar jag var tiden tagit vägen. Det har gått så snabbt.

I övrigt så flyter allt på. Bertil (saken på/i min hand) och jag börjar komma bra överens. Jag har lärt mig att få över tröjärmar över honom, jag har börjat kunna använda min hand mycket mer nu också. Efter operationen var min hand helt sne och fingrarna stela, men nu jäklar börjar det likna något igen.. 
Imorgon ska jag till malmö sjukhus igen. Då är det nämligen dags att ta bort stygnen. vi ska även röngta det och se hur det ser ut där inne i handen. Ska be om att få en bild på det så ska jag visa er också. 

Har även sagt att jag ska visa en bild på själva Bertil också, men det har inte blivit av inu. ville vänta till stygnen var borta och dom har tvättat rent såret lite. så någon gång nu inom de närmsta dagarna ska jag lägga upp lite bilder på vad jag behöver stå ut med.
Och för att också berätta hur det går med uttöjningen av benet i handen så är jag nu uppe i 3 mm. alltså 12 mm kvar. Det gör ont, det tänker jag inte neka till. det gör riktigt ont.

för att avsluta med något bättre så fick jag ett nytt täcke idag. ett varmt, stort, mysigt och helt underbart täcke.
kommer sova som en prinsessa inatt

Mobilen sönder

Min kära mobil har gått i graven.. förtillfället får jag dras med en annan kass mobil som stänger av sig hela tiden.
Önskar jag var rik alltså..
Men det jag skulle säga var att på den mobilen jag använder nu hittade jag massa filmklipp och bilder som är ganska gamla. Tänkte slänga upp några här på bloggen när jag har lust att fixa med det.

Imorgon ska jag färga håret, äntligen. får panik på detta jag har nu.
men jag undrar vad jag tänkte med den dagen jag sa ja till en tid 10.00. Måste ha varit allvarligt sjuk eller något. För en frisk Penny kan omöjligt stå och säga att klockan 10 blir bra, det är inga problem..
Med tanke på att jag gör allt med en hand ; klär på mig, fixar frukost, sminkar mig osv osv så tar allt lite längre tid, vilket innebär att jag måste gå upp lite tidigare än vad jag annars hade behövt.

och det är väl ganska känt vid det här laget att jag inte är ett big fan av att gå upp tidigt..

bloggen ligger halvt på is

Igår var jag och tog av mitt bandage på handen och började på min förlängning av benet i handen.
två gånger om dagen ska det skruvas på och alltså förlängas. en gång på morgonen och en gång på kvällen. sammanlagt en halv millimeter per dag.
Enligt doktorn ska det börja göra ont på riktigt om ungefär 2-3 veckor. för mig gör det redan ont, och jag undrar därför vilken smärta jag kommer ha längre fram... det skrämmer mig.

igår fick jag ett glädjande besked. jag var helt inställd på att behöva ha den där grunkan på handen, som jag förövrigt döpt till Bertil, i 6 månader. igår fick jag reda på att det kommer ta ungefär 2-3 månader.
det är ett underbart besked!

men eftersom jag har så ont så kommer jag lägga denna bloggen på is ett tag. uppdaterar lite när jag känner för det och när jag inte har så ont.

var även hos sjukgymnast igår för att komma igång med att röra handleden och fingrarna. förtillfället är min handled helt stel och sne.

Nästa sjukhusbesök är på måndag. ska ta bort stygnen, röngta för att se hur det går och sedan sjukgymnasten igen.

Så är läget förtillfället.


Bild på hand med bandage

Tänkte visa hur min hand ser ut nu med bandaget. Är riktigt trött på det redan. Har inte ens haft det i en vecka.
Men på tisdag ska bandaget tas av och då kommer allt förmodligen bli liiite lättare.Saken som finns under har jag då inte själv sett än, har bara sett den på bild.
Men den bilden får ni se en annan dag.Min operation

Detta kommer ta 10 år att skriva (MINST!) eftersom jag bara kan skriva med en hand.

Jag blev opererad i handen. Har en fraktur i den som jag haft sen jag var liten, hur liten vet man inte. Detta har medfört att benet inte vuxit som det ska. Det är jättesvårt att förklara för er, men lägger upp en bild som kan hjälpa till:


Knogen som hör till lillfingret ska egentligen sitta där det är blått, men eftersom det benet har blivit skadat så har det alltså inte växt utan sitter på ett ungefär där jag målat rött.
Det är väl det bästa sättet att förklara på.

Tänkte först berätta hur jag märkte det, det är en liten rolig historia.
Jag gick i tredje klass, vi satt på golvet och hade samling. Så skulle vi räkna hur många dagar det är i de olika månaderna på knogarna, hoppas ni vet vad jag pratar om. Då upptäckte jag att där inte fanns någon knoge där det skulle finnas en och på det hållet är det.

Var på flera besök hos handkirurgen i malmö men de ville vänta med operation tills jag blivit äldre.
fick först tid i februari detta året eller var det kanske mars? Men då skulle jag ut på praktik på ett dagis  så vi fick skjuta fram det. och nu blev det gjort, den 12 oktober.

Vi körde hemifrån 05.00 på morgonen i tisdags och 07.40 var det dags för operationen.
men när vi var framme på sjukhuset insåg jag att detta skulle bli av. Jag skakade och jag grät så livrädd jag var. fick lugnande tabletter så jag kände mig lite snurrig 
När klockan blev 07.40 blev jag hämtad och iväg rullad mot operation. jag grät och grät och hade 3 sköterskor som stod hos mig och sa att allt kommer gå bra. 
Skulle först få en nål i handen så dom snabbt kunde ge mig mer lugnande men inte kan han som skulle sätta den göra det rätt. Han missade och grävde runt, jag grät ännu mer för nu gjorde det ont. Tillslut fick en annan ta över och sätta den i armen istället. fick lugnande direkt.
sedan sprutade de i något annat och där tar mitt minne slut förtillfället.
Nästa sak jag kommer ihåg är att det står någon över mig som säger "jenny, dags att vakna". sedan somnade jag igen.
vaknar igen på uppvaket och kollar direkt på min arm, var hög av morfin redan då.
ser att min hand hänger i en sån där påse så jag börjar slita av den för jag ville se hur handen såg ut. Då kom en sköterska direkt och sa till mig att den skulle hänga där, men sedan förstod hon att jag bara ville se. kollade på ett bandage på handen och sedan hängde jag tillbaka den i den där påsen och somnade om.
Vaknade flera fånger till och fick mer morfin isprutat flera gånger.

De ville inte skicka ner mig till avdelningen eftersom jag fortfarande var jättetrött och hade ont. men tillslut vaknade jag, blev inledd till toaletten av två sköterskor, kollar mig i spegeln, går ut, pekar på mina ögon och säger till dom att jag är jätteröd i mina ögon. det var tydligen inte konstigt.

Åker ner till avdelningen igen och fortsätter sova.
sedan kläcker jag ur mig en underlig sak. och det var när jag fick tabletter så såg en väldigt konstig ut, så jag kollar på den och säger "vad är det för en liten buse?"
Jag undrar vad jag har sagt som jag inte kommer ihåg pga morfinet.

Senare blev det snack med doktorn lite.
annars sov och mådde riktigt dåligt.  

Åkte hem på kvällen. har bandage till tisdag sedan har jag skruvar och skit i handen ungefär ett halvår framöver.
mer om det tänkte jag ta efter tisdag då jag ska till doktorn igen..Veckans nageldesign

Denna veckans nageldesign är en som jag själv kommer att göra sen när jag kan använda min hand mer.
Operationen genomförd

tänkte bara meddela att operationen gick bra.
har ont nu och är fortfarande jättetrött.
Om några dagar när jag är piggare ska jag skriva ner mer exakt om detta, men förtillfället behöver jag massa sömn.
Morfin var min bästa vän igår och med det i kroppen kan man lätt kläcka ur sig konstiga saker, mer om det när jag ärpå hugget igen.

ha det bra så hörs vi

permission ;)

Redan fått permission från sjukhuset ;) Slapp sova där inatt, skönt!

Hur som helst. Dagen började med en stund hos en doktor där vi pratade lite och han lyssnade på hjärta och lungor, gick smärtfritt och snabbt.
När det var färdigt fick vi gå upp några våningar till avdelningen där man läggs in. Där fick jag prata med en sköterska som även hon frågade massa saker.
Måste förresten berätta en lite små pinsam sak, det var så jobbigt att vänta, så jag la ner huvudet på bordet och vilade ögonen lite. Sedan hör jag bara "Jenny Lindén" och jag flyger upp. Det var som en filmscen, där någon är under vattnet och sedan reser dom sig upp och slänger med håret bakåt. Måste ha sett lite småkul ut.
Sedan var det dags att vänta ytterligare lite till inför ett samtal med narkosläkaren.
Men innan det var det lunch.
Och jag måste säga att denna delen kändes som om jag låg inlagd på något ungdomshem eller psykhem.
Där satt folk med sina brickor och åt. Mammsen satt brevid mig och det kändes som det var besökstid just då eller något. Underlig känsla.
Tillslut var det tid för att träffa narkos läkaren. Pratade även en massa då, och efter mina önskemål kommer jag vara totalt helt sövd, och det känns bra, men läskigt.. :(

När detta var färdigt stack vi iväg och skulle shoppa, men jag var så trött så jag ville bara hem. sov hela vägen i bilen hem.

Har nyss fått reda på min operationstid imorgon.. 07.40. vilket innebär att jag ska vara i Malmö 06.30. vilket innebär att vi måste köra 05.00, vilket innebär att jag måste gå upp ca 04.00. 
Ska fasta från klockan 12 inatt, och av den anledningen känns det jäkligt bra att jag ska bli opererad så tidigt för då slipper jag fasta såå himla länge.. :)

MEN, min operation är den första på dagen, behöver jag vara orolig över att doktorn kanske inte är helt vaken? Hmm..

Aja, det var min sista uppdatering innan operationen. fick klockren information idag, nämligen att mobilen får lov att vara igång på den avdelningen jag kommer vara på. klockrent.


Av doktor nummer 1 fick jag en spexig pil på armen.


Hemma i skåne

Har inte haft lust att skriva dom senaste dagarna. Har spenderat tiden med Krillis istället..
Idag var det dags för mig att åka hem. Hade massa avsnitt av vampire diaries att kolla på på datorn på vägen hem, men batteriet dog och vägguttaget ovanför mig var sönder. KUL! :(

Väl hemma blev det mat och sedan packade jag om väskan.
Imorgon vid 9 tiden åker jag iväg till malmö och blir inlagd på sjukhuset där. Jag tror och hoppas att jag får komma hem redan på tisdag igen!

Är jättenervös nu, undra hur jag kommer vara imorgon då.

Jag återkommer i alla fall efter operationen någon gång i veckan.

Önska mig lycka till!

Penny jobbar

Idag jobbade jag med Krillis lite. Var sjukt grym, dröjer nog inte länge innan någon bärgningsfirma ringer och vill anställa mig!

Meeen, jag var så hungrig när vi körde iväg så vi fick ta ett stopp, på världens bästa ställe: 


Kärlek på det!

Trippen tog typ en halvtimme längre än vad den egentligen skulle ha gjort tror jag, var sjuka köer.
Bilden är ju inte världens bästa, men det var köööööööööööööö!
Annars idag har vi käkat taco och nu kollar vi på Idool. Heja Daniel!

konstig doft?

Jag - fan vad här luktar konstigt och äckligt!
Krille - Det kan vara för att jag precis tog av mina sockar...

Nästa gång kan du väl försöka att inte ta av dom förrän du ska duscha?

Veckans nageldesign

Snyggt, snyggt, snyggt!!

Sitter just nu och väntar på krille. Ska följa med han ut på jobb! ;)Vårt nya beroende ;)

Jag har fått krille att bli spelberoende; 


Vi har bestämt oss för att bli miljonärer.

Hur det går?
jodå, vi har väl kanske inte riktigt fått miljonvinsten än...
Vinner vi något överhuvudtaget? Tänk för att det gör vi! Hela 60 spänn!

Göra någon nytta

Har precis käkat lite. Ska faktiskt göra nytta idag! Krille klagar på att mina saker ligger överaaaallt. Ska plocka undan allt som är mitt så blire tyst på människan!

Ikväll ska vi äta taco, igen. Det är ju så klockrent gott. 

Men nu, städa!

Torsdag

har haft ytterligare en pissenatt, dock var denna värre än den igår!

Innan jag ville sova igår så ville jag se ett avsnitt som jag missat av kungarna av tylösand, så hamnade framför datorn i en timme och såg på det. Vid det här laget hade Krille redan somnat och sov som en stock.
När Kungarna av tylösand var slut blev det lite tv tittande. 
Bestämde mig sedan för att sova, men det gick sådär... Kunde inte sova, mina tankar var på sjuhundra andra håll. 
Tog krilles mobil och spelade på den i ytterligare någon timme innan jag kände att jag var trött så nu kunde jag sova. 
Men icke. 
Hela natten har jag antingen legat i sängen klarvaken, suttit upp i sängen, suttit på golvet, gosat med katterna, kollat ut genom fönstret osv. Krille vaknade flera gånger och försökte få mig att sova igen men det var omöjligt. 
Halv 5 imorse bestämmer jag mig för att lägga mig med huvudet nere i fotändan och fötterna uppe vid huvudändan. 
ungefär vid 5 somnar jag! ÄNTLIGEN!
MEN, halv 6 ringde krilles jobbtelefon och han fick ge sig iväg. Kunde Penny somna om??? Nope. 
i en timme försökte jag sova men det var totalt omöjligt. Startade tv:n, kollade på vakna med the voice i två timmar, sedan kände jag äntligen mig trött och sov i flera timmar.
Alltså, klockan 09.00 somnade jag idag. HÄRLIGT!
Krille sa att det kanske är för att jag tänker på operationen. Och kanske är det så, tänker nog på den mer än vad jag tror och har drömt om den flera nätter.. Får fan skaffa sömntabletter tills operationen är överstökad om det ska fortsätta såhär.
Sedan för att det ska bli lite kul i detta inlägget så kan jag dra lite saker vad krille har hittat på med inatt som han självklart inte har en aning om när han vaknar : 

  • För att jävlas med honom när jag låg där i min vakenhet så började jag kittla honom i ansiktet med mitt hår, vilket resulterade i att han vände sig om i en jäkla fart och gapade : PANIK!!!!

  • När jag då börjar berätta att jag inte har sovit något så känner han på mig så säger han "va fan, har du inte gjort dig iordning än?" Man bara eeeh joo?

  • När jag sedan försöker få honom att vara vaken med mig och umgås istället för att sova så svarar han "inte nu, men snaaaart" (låt mig tillägga att detta "snart" var i världens falsett vilket gjorde att jag fick mig ett gott skratt)

  • När hans jobbtelefon ringde då klockan halv 6 imorse så tog det ett jäkla tag innan han svarade. Han satt bara och kollade på den hur länge som helst. Sedan kommer en kommentar "nuu ringer jobbet..."
    Fick gapa lite på honom att han skulle svara, vilket han tillslut gjorde. Och den där meningen "nu ringer jobbet" var också i en röst som inte var hans egen. 
    Vet inte om han drömt att han har blivit transa och ska prata som en tjej, men något fel är det.
Så var det med det. Nu ska jag nog lägga mig i sängen och starta tv:n


Onsdag

Har haft en jobbig natt som gjorde att jag sov ganska länge idag.

Hade jätteproblem med att sova från början, när jag äntligen somnat så vaknar jag av att fröken kajsa krafsar på golvet vilket ibland betyder att det som egentligen ska göras i kattlådan har gjorts på golvet. Väckte krille och han fick vackert gå och torka på golvet.
Somnade nog om ganska snabbt därefter, vaknade sedan av några konstiga ljud som lät som två katter bråkade. Men rosa låg på min mage och sov så det var kajsa.. igen.. blev räddis och undrade vad fasen som hände med katten. Så fick väcka krille igen och fick då förklaringen att hon drömde. Jaha tänkte jag och somnade om.
Sedan vaknar jag av att krille står upp i rummet och pratar med mig. han sa något om att han skulle tända lampan, vilket han gör. Sedan börjar han klä på sig sina arbetskläder. Så frågar jag honom "krille, har klockan ens ringt än??!"
Svaret tillbaka blev ungefär "ja.. eller det har den kanske inte.. jag vet inte..."
Också kollar smartot på klockan, 04.52! Då inser människan att han kan ju faktiskt gå och lägga sig igen, lägger sina äckliga arbetskläder över halva sängen och somnar på noll sekunder.
Behöver jag ens nämna att han inte kommer ihåg ett skit av detta?

Resten av morgonen har jag blivit väckt av katter som är uppe och trampar på en, katter som ska lägga sig på en. 

Det är synd om mig!

Ed hardy inspirerad video

Tummen upp för dessa!

Måndag

Mitt internet har lagt av! 
Ska ringa min fader ikväll och få hjälp med det. Så nu har jag tagit över krilles nya dator.
Hans förra dator fick gå i graven nu, och igår inhandlades det en ny + en ny skärm. Gilla på detta!

Hur som helst, jag är fortfarande sjukis, alvedon är min bästa vän :)
Men nu hade jag tänkt lägga upp lite bilder sen i fredags och lördags.
Sällskap på tåget för en gång skull (Y)
en styck mupp
Utgång!
VIP armband på göteborgs hetaste klubb!
Vilse i göteborg vandrade vi omkring. 
Men jag har insett vilket sjukt bra kartläsare jag är, och jag tog oss till rätt plats varje gång!
Det var det! 

Sitter och väntar på att krille ska sluta jobba så vi kan åka till jysk och handla lite nya saker. Sedan har min tillfälliga sambo lovat att han ska laga mat till oss ikväll. 
Vi kan ju se om jag kommer överleva den upplevelsen.....

Jag är så sjuk!

Har inte ork till något, är så fruktansvärt förkyld och slö. Lever på alvedon och så mycket sömn jag bara kan!
Ska gå och borsta tänderna nu och tvätta bort sminket sedan ska jag sova i 15 timmar!

Framme

Äntligen framme i Kungsbacka. De sista 20 minutrarna på tåget var jättejobbiga, ville bara gå av och röra på mig.
Men det var sjukt skönt att ha bäver och steff på tåget, sällskap sitter aldrig fel.
Just nu gör jag absolut ingenting, ligger i sängen och tar det väldigt lugnt.

Är vrålhungrig. Krille jobbar för fullt. Och inte ville han åka till mc donalds och handla mat till mig heller!

Aja, ska gå och pussa på katterna lite nu, har saknat dom små pinglorna.


Min lilla goding.