Dekorationskurs

Hej på er!

Jag är nu hemma efter en underbar vecka med utbildning! Jag kan utan tvekan säga att det var den bästa veckan i mitt liv! så himla rätt!

Hur som helst, i onsdagskväll var vi på dekorationskurs.
Vi övade blandannat på tekniken "One stroke". Såå svårt, men fint blir det när man lyckas! :)
Gjorde även en massa andra saker, som vattenmarmorering, och marmorering med marmoreringsverktyg och sedan lite vanliga med dekorationslack och lite sånt.


Blir en hel del kladd när man ska öva på One stroke tekniken.


Och här är lite andra naglar som gjordes under kvällen.


Mina 2 första dagar på utbildningen

Nu tänkte jag ta en paus ifrån pluggandet och ta mig tid till att skriva ett litet inlägg om skolan, utbildningen och lite sånt.

Jag går Manikyrist utbildningen på N.F Education i Staffanstorp i Skåne.
Underbar skola och ännu underbarare lärare! Jättetrevlig och mysig stämning  i lokalerna hela tiden!

Vi är bara två stycken som går utbildning denna gången och jag tycker det är så otroligt bra och skönt. Lärarna är där bara för oss två och det känns som att man lär sig mycket mer och mycket snabbare då.

Igår innan skolan började var jag så nervös att jag bara ville åka hem, men det släppte direkt när jag kom dit.
Vi började med att få vår korg med produkter och verktyg, rena rama julafton! Sedan skulle vi märka upp våra saker med vars en färg så vi visste vilka som var vilkas. När jag hörde detta tyckte jag först det var lite onödigt för man har ju sina saker hos sig, men nu dag 2 kan jag säga att det var tur för det såg ut som ett mindre första världskrig på vårt bord idag. haha.
Sedan hade vi produktgenomgång och därefter hade vi teori där vi gick igenom salongshygien och lite annat skoj.
Och efter lunch hade vi praktiskt. Vi började med att göra en manikyr med ett färglack på varandra och därefter gjorde vi med fransk manikyr. Mycket roligt!

Och dag 2 idag då.
Kom till skolan som en död zombie idag. Var såå trött. Men med två kindermaxi i handen, klockan 9 på morgonen, så anlände jag till skolan.
När vi hade haft teori i en timme så blev det en paus och då stack en av våra lärare till en affär och handlade 2 liter coca cola till mig för jag skulle piggna till, haha!
Men idag lärde vi oss om handen, huden och naglarna. Vi gick igenom anatomi och sjukdomar. Sååå många jobbiga latinska ord som man måste kunna....
Och sedan kom det bästa av allt, nageldekorationer!! Vi gick igenom enkla dekorationssätt sedan fick vi själv sitta och måla och leka med nagellack och pärlor osv. Dom fick tvinga oss att gå på lunch tillslut för vi inte ville slita oss! ;)
Efter lunchen gick vi igenom en klassisk manikyr och övade på varandra. Och vi avslutade dagen med att lacka varandras naglar och dekorera dom lite så dom ser fina ut inför morgondagen där vi får våra 4 riktiga offer att träna på!

Imorgon har vi sovmorgon till 10.00 eftersom vi går enda till 20.30. Vi får en extra kurs pga av att vi blir färdiga en dag innan eftersom allt går mycket snabbare när vi bara är 2.
Så imorgon ska vi gå en 3 timmars utbildning i dekorationer. Kommer finnas ett helt bord uppdukat med glitter, nagellack, pärlor osv osv. HIMMELRIKET!

Och vet ni hur skönt det är att känna att jag har hittat rätt i livet. Det är det här jag vill syssla med. Jag vill ha min egna salong, som ska vara inredd i vitt och rosa. Jag vill spendera varje dag av resten av mitt liv med att göra detta. Jag är så jävla glad att jag fick rummen ur och anmälde mig till utbildningen.
Detta är det bästa jag har gjort och jag känner mig så grymt lycklig över att jag gör vad jag älskar!




Lite försent


En liten försenad veckans planering.
För första gången på väldigt vääääldigt länge har jag hela veckan planerad.
Känns grymme!


Idag är det dags!

Herregud. Väskorna är packade. Bara maten kvar som ska packas ner i en kylväska sedan åker jag.
Tänk att det är dags. Imorgon börjar jag min första utbildning. Jag kan inte förstå det. Kan inte riktigt få in i mitt huvud att jag fick tummarna ur och anmälde mig och imorgon kommer jag helt seriöst sitta i skolbänken igen.
Något som jag velat i typ 3 år är nu min verklighet.
Jag är så himla nervös, men samtidigt något så helt galet taggad!
Jag vet att detta är rätt. Jag vet att jag kommer le av lycka när jag kommer hem imorgon efter första dagen.

En som jag pratade med om detta sa "Du ser så himla lycklig ut när du pratar om detta".
Och jag är lycklig när jag pratar om det, jag blir lycklig av tanken på att jag börjar förverkliga min dröm.

Nu känns det som jag bara spårar ut av att prata om lycka hit och lycka dit.

Men hur som helst, jag kommer förmodligen blogga efter varje skoldag och berätta lite och visa vad vi har gjort under dagen!


Good morning

Ser ni vad klockan är när jag skriver det här inlägget? 10.00.
Och det är inte tidsinställt eller något. Jag är uppe, jag har tid att sitta vid datorn!
Börjar jobba om en timme och brukar försöka gå upp så sent jag bara kan sedan får jag det stressigt som f-n!
Men idag har jag legat vaken ett tag och sedan gick jag upp, vilket innebär att jag kan sitta framför datorn och käka frukost i lugnan ro :)

Sista dagen på jobbet idag nu på 1,5 vecka. Går ju min efterlängtade utbildning nästa vecka så då får lilleman klara sig utan mig. Eller rättare sagt, jag klara mig utan honom. Det är konstigt hur otroligt fäst man blir vid sånna små pluttar.

Fick även besked om lägenheten igår som jag ska ha under utbildningen, och den var ledig och bokad till mig nu så nu har allt löst sig. Utbildningen är betald, boende fixat, penny är taggad. Fy fasen vad jag ser framemot detta!

Men nu ska jag gå och börja göra mig iordning inför jobbet. Talk tooo yoou later!


My week



Såhär ser min vecka ut hittills. Blir en lugn helg denna helgen, som kommer bestå av packning och förberedelse inför nästa vecka :) Tänk att jag börjar min utbildning nästa vecka. Blir så glad av att tänka på det, men samtidigt så nervöööös!


hard work work

mms_img190304090 (MMS)

hard work work


Saturdaaay

Igår var det lördag igen. Veckorna går i ett. Detta firade vi med paaavvan. Surprise surprise!
Kvällen var grym och vi hann med att göra både det ena och det andra.
Jag klättrade upp för uteplatsen på pavvan, jag blev fimpad på magen, jag fick frågor om jag trodde det var sommar eftersom jag trotsade kylan och körde på shorts igår, också dansade jag som aldrig förr.


Some pics from gårdagen dårå:


Bävsan och Stephen tog en svängom med mitt högerben!


Inget får gå till spillo.
(mitt hår är inte lite sletet.. )


Sedan blev det kramkalas.


Och daaans.

Kvällen var aslyckad för att uttrycka det simpelt!
Allt ont jag sagt om pavvan tar jag tillbaka. Pavvan äger!


Jag älskar livet

Jag är inne i ett sånt flow där jag älskar typ allt som har med livet att göra!
Jag har ju varit väldigt osäker på om utbildningen jag anmält mig till skulle bli av pga att jag inte hört något. Men idag ringde dom och om 10 dagar börjar jag min utbildningen och jag är så sjukt glad och så sjukt taggad!

Och för att slippa pendla kommer jag även hyra en lägenhet där under utbildningen. Hur fasen ska jag klara mig själv?? haha.

Idag kan inget förstöra min dag. Idag ska jag gå runt och le hela tiden.

Om 10 dagar börjar jag på det första steget mot målet, mot drömmen!


Jobbdag 1 avklarad

Hej på eeer!
Idag var det dags för mig att börja på jobbet. Det gick överlag väldigt bra. Förutom när det var dags att ge Lillkillen mat.. 6 månaders bebis V.S Penny = 1-0...
Imorgon ska jag ha revanch!
Gillar de stunderna när Lillkillen ska sova, det innebär nämligen att jag kan ligga bredvid i sängen och vila ögonen lite jag med ;)


Såhär har jag spenderat min dag, och kommer spendera många dagar framöver. Heeeelt okej!!

Och förresten så har även jag fastnat i Instagram träsket. Surprise surprise så heter jag "peennys" där.


Inställda planer

Idag skulle vara min första dag på nya jobbet. Tyckte det skulle bli superkul och var inte alls nervös, för en gångsskull ;)
Också händer en liten olycka som gjorde att min första dag nu flyttas fram till imorgon istället. Sån otur, men det är sånt som händer! :) Det är bara till att ladda om och längta till imorgon istället! :)

Idag har jag och Mr Dammsugare tagit en sväng om på mitt rum och i några andra rum här i huset.
Och nu tänkte jag sätta mig och fixa naglarna och sedan lägga på en liten sminkning så är jag också redo att möta dagen, klockan 15.15. haha ;)


En liten bild från igår från vårt måndagsäventyr


Every teardrop is a waterfall












Det var inte igår

Ny vecka, nya planer.
Eftersom jag faktiskt börjar få ett liv nu så passar det bra att börja med "veckans planering" igen.
So here u go. Såhär ser min vecka ut hittills, men den kommer fyllas på med massa roligheter.


Vaknat till liv

Goddagens damer och herrar.
Denna söndagen har varit en sån "göra absolut ingenting" söndag.

Igår var det dags för PåsknattaTingvalla med Perikles. Det var awesome. Och min facebookstatus klockan halv 3 inatt löd "Tingvalla bröt min fot". Men i själva verket var det inte Tingvalla som gjorde det utan personer som inte kan hålla sina fötter för sig själv. Och i själva verket så gav jag bara mig själv diagnosen bruten fot. En annan skulle nog kalla det för ett blåmärke som gör aj.

Anywaaay. Ni ska få se lite bilder från kvällens gallej också.


Jag vet inte hur ni ser ut på era förfester, men jag gled runt i en tröja och ett par mjukisbyxor i stort sett hela kvällen.


Vi upplevde även lite barndomsminne igår och spelade barnspel, precis som på den gamla goda tiden. Enda skillnaden var att man fick lite straffklunkar osv i form av alkohol.


Och tro det eller ej, men helt plötsligt fick jag lite fart och bytte kläder till något som passade lite bättre att gå ut i.


Och här har vi Perikles i egna höga personer. Vad sägs om denna suddiga bild. Den tog jag bra!

Sammanfattningsvis så hade jag jäkligt roligt, trots min brutna fot!


Flytt

Imorgon flyttar jag hemifrån! Till Tomelilla, av alla ställe.. Ska bli Sambo och allt.
Detta är ett stort steg i livet.
Nu flyttar jag visserligen hem igen på Söndag, men vadådå?

Men iaaf, det är tydligen påsk nu. Det märks inte alls här. Eller jo vänta lite, hela österlen är nerbombaderat med jävla stockholmare!! Här är förvirrade stockholmare överallt och konstigt nog verkar dom hänga på Ica dygnet runt..

Och vad har jag gjort idaaag?
Jag har sovit och gjort mig iordning. Sedan hämtade Fillibangbang mig på hans lunch också åkte vi en sväng till Gyllebosjön/skogen och kollade runt lite :)



Lagom vackert :)


5 april


Ibland måste man glömma vad man känner, och tänka på vad man förtjänar.



Saturdaaay

Hej på er! (kan inte skriva den meningen utan att le)

Tänkte slänga upp 2 bilder ifrån lördagens gallej, fotade ovanligt lite i lördags, undraaa varföör.
Vi hade förfest hos Mala, helt galet vad ett tjejgäng kan snacka när dom ses! Sedan kom 3 andra nissar dit senare och vår slutdestination blev tillslut Pavvan, som också var Pretty good alltså!

 
Av alla idéer dessa två människor har haft, så var detta tamefan den sämsta!
Tror ni helt seriöst strålen, som skulle hamna i munnen, hamnade i munnen?
Neeeeeeeee, skulle nog vilja påstå att den hamande överallt FÖRUTOM munnen.


Ögonen, håret ,öronen, kläderna. Ja varför inte lixom?